Wat is een Wachtwoord manager?

Een wachtwoordmanager is een tool die je helpt om eenvoudig en snel unieke en veilige wachtwoorden te creëren. Ook helpt een password manager bij het opslaan van de wachtwoorden op één veilige en centrale plek. Wanneer een andere computer of apparaat gebruikt wordt, log je slechts 1 keer in bij de wachtwoordmanager. Daarna vult hij alle wachtwoorden automatisch in.

 

Waarom zou ik een wachtwoordmanager gebruiken?

Met een password manager kunt u gebruikersnamen, wachtwoorden en andere informatie, zoals creditcardgegevens en online account adressen, beschermen en opslaan. Met een password manager hoeft u maar één hoofdwachtwoord te onthouden en al uw andere wachtwoorden worden opgeslagen in een veilige, versleutelde online kluis waartoe u toegang hebt met dat hoofdwachtwoord. Voor extra veiligheid kunt u met een password manager automatisch complexe, unieke wachtwoorden maken en gebruiken voor al uw aanmeldingen bij uw verschillende accounts. U hoeft niet al uw wachtwoorden te onthouden. Wachtwoorden kunnen ook op verschillende apparaten gesynchroniseerd tussen iOS- en Android-apparaten en pc's met sommige password managers. Dus als u online zaken doet, hoeft u alleen maar te kiezen op welk account u wilt inloggen. Een password manager vult de wachtwoordmanager automatisch wachtwoorden voor u in, zodat u dit niet meer handmatig hoeft te doen. 

Bovendien bieden wachtwoordmanagers geavanceerde opties. Wachtwoordgeneratoren maken sterke wachtwoorden, zodat het risico dat iemand ze kraakt vrijwel nul is. U kunt ook voor elk account verschillende wachtwoorden gebruiken. Bovendien kunt u het wachtwoord van uw account eenvoudig wijzigen met behulp van een wachtwoordbeheerder.

Met een wachtwoordmanager houdt u dus makkelijker controle over uw wachtwoorden en verhoogd u ook nog eens uw online veiligheid. Het hergebruiken van wachtwoorden is namelijk gevaarlijk: wanneer hackers een wachtwoord van u weten, gaan ze proberen om ook toegang tot andere accounts van u te krijgen. Als het lukt om dan loopt u meer en meer risico om slachtoffer te worden van internet- of identiteitsfraude.
 

In deze video leer je nog meer over een Wachtwoordmanager:

Kenmerken
  • Een wachtwoordmanager helpt om eenvoudig en snel unieke en veilige wachtwoorden te creëren
  • De wachtwoorden worden op een veilige en centrale plek opgeslagen
  • Een wachtwoordmanager vult automatisch wachtwoorden in
  • Het voorkomt dat je wachtwoorden vergeet
  • Het voorkomt dat je dezelfde wachtwoorden voor verschillende accounts gebruikt
  • Hergebruiken wachtwoord is namelijk een beveiligingsrisico
  • Ook andere gevoelige informatie kan in een wachtwoordmanager opgeslagen worden
     

Dreigingsniveau

1

Hulp nodig van de experts van Baeten Security?

Onze experts zijn 24/7 beschikbaar. Bel nu voor het maken van een afspraak, stuur ons direct een bericht op Whatsapp of vul het contactformulier in.

Contact