Wat is een VPN?

VPN staat voor Virtual Private Network. In het Nederlands wordt het ook wel "Virtual Private Network" genoemd. Het gebruik van een VPN is een eenvoudige en efficiënte manier om online veiligheid, privacy en vrijheid te verbeteren.

Waarom een VPN gebruiken?

Als je op internet zit, wisselt je smartphone of computer doorlopend informatie uit met andere partijen op het internet. Een VPN versleutelt de verbinding tussen je apparaat en de rest van het internet. Via deze beveiligde verbinding stuurt de VPN eerst al het dataverkeer naar een externe server (VPN-server). Van daaruit wordt het dataverkeer doorgestuurd naar het internet. Op deze manier vormt de VPN-verbinding een veilige tunnel voor het dataverkeer. Internet verkeer omleiden via een VPN-server heeft meerdere voordelen. De belangrijkste zijn:

1. Locatie verbergen en internetvrijheid
Het eerste grote voordeel is dat je locatie verborgen is. Uw IP-adres is gekoppeld aan uw fysieke locatie. Met uw IP-adres kunnen anderen weten in welke stad u woont.

Hierdoor wordt je ook niet beperkt in welke internet content er beschikbaar is. Sommige landen en bedrijven blokkeren bepaalde content voor gebruikers uit specifieke geografische locaties. Door een VPN kan je zelf kiezen waar vandaan in de wereld jij het internet gebruikt.

2. Jouw verkeer is versleuteld
Een tweede voordeel van een VPN is dat al het dataverkeer wordt versleuteld. Telkens wanneer u verbinding maakt met een website, wordt persoonlijke informatie verzonden. Het bevat niet alleen jouw IP-adres, maar in sommige gevallen ook uw zoekgeschiedenis en andere instellingen.

De VPN-server versleutelt deze informatie en verbergt uw IP-adres. Daardoor wordt jouw verkeer onbruikbaar voor iedereen die gegevens wil verzamelen. Je laat dus eigenlijk geen digitale vingerafdruk achter.

3. Verbinding maken met een (bedrijfs)netwerk op afstand
VPN's worden vaak gebruikt in bedrijven om werknemers in staat te stellen verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk van buiten het kantoor.
Een VPN zorgt ervoor dat het veel moeilijker wordt om uw gegevens te onderscheppen.

Voor bedrijven zijn er verschillende VPN oplossingen op de markt. VPN’s zijn niet heel duur. Echter, ze kunnen vaak voordeligers ingekocht worden door tussenpartijen die ook andere veiligheidsdiensten leveren.

Baeten Cybersecurity biedt verschillende diensten aan voor veiligheid van personen en organisaties. Doordat Baeten Cybersecurity grote bundels in koopt, kunnen we de eindgebruiker vaak een aanbieding doen met meerdere veiligheidsproducten die voordeliger is dan wanneer die producten los gekocht worden. Ook heeft u dan slechts 1 aanspreekpunt voor alle vragen en facturen!

Plan nu een gratis adviesgesprek in met één van onze adviseurs!

In deze video leer je nog meer over een VPN:

Kenmerken
  • VPN staat voor Virtual Private Network
  • Een VPN waarborgt online veiligheid, privacy en vrijheid
  • Met een VPN is alle internet content beschikbaar is
  • Er zijn verschillende VPN oplossingen op de markt
  • De oplossingen zijn niet duur maar kunnen goedkoper in een pakket met andere oplossingen gekocht worden

Dreigingsniveau

1

Hulp nodig van de experts van Baeten Security?

Onze experts zijn 24/7 beschikbaar. Bel nu voor het maken van een afspraak, stuur ons direct een bericht op Whatsapp of vul het contactformulier in.

Contact